Bodybuildingkonkurrencer

Inden for bodybuilding-universet er der et stort konkurrenceelement. Og som følge deraf er der selvfølgelig flere store bodybuildingkonkurrencer, hvor de bedste udøvere af sporten kan dyste om at hæve det store vindertrofæ. I de følgende afsnit vil I kunne læse mere om de forskellige konkurrencer og deres historie.

Den uden tvivl største og mest kendte bodybuildingkonkurrence er helt sikkert Mr. Olympia. Mr. Olympia er en konkurrence inden for bodybuilding, som afholdes hvert år. Konkurrencen arrangeres af IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness), som er det internationale forbund, som holder styr på alle de officielle konkurrencer og sportsarrangementer inden for bodybuilding. IFBB har deres hovedkvarter i Madrid, Spanien.

Mr. Olympia har haft flere meget prominente navne blandt sine deltagere. Bl.a. Dexter The Blade Jackson, som var vinder af konkurrencen i 2008. Men den uden sammenligning allerstørste vinder af Mr. Olympia gennem tiderne – og samtidigt også en mand, som har gjort uvurderligt meget for bodybuildingens anerkendelse som en seriøs konkurrencesport er Arnold Schwarzenegger, som efter sin succesfulde karriere i bodybuilding blev en verdenskendt skuespiller og guvernør for Californien. Arnold Schwarzenegger har i sine år som aktiv udøver af bodybuilding vundet Mr. Olympia intet mindre end imponerende syv gange. Mr. Olympia blev afholdt for allerførste gang helt tilbage i 1965, og har dermed i dag mere end halvtreds år på bagen, som det største event indenfor bodybuilding. Konkurrencen er de sidste mange år blevet afholdt i Las Vegas, Nevada, hvor den har tiltrukket tusindvis af dedikerede fans til syndens by. Men historisk set har konkurrencen været afholdt i mange andre byer fordelt over USA. Den allerførste gang konkurrencen blev afholdt skete det i New York, men konkurrencen har også været afholdt andre steder på kloden, og har endda en enkelt gang været afholdt på skandinavisk grund i Göteborg, Sverige.

Mr. Olympia er en utroligt hård konkurrence, at være deltager i, og kun de absolut allerbedste atleter kan gøre sig håb om en plads i kampen om den eftertragtede førsteplads. Det minder på sin vis en smule om Unibets overtagelse af Euroen.

En anden stor konkurrence indenfor bodybuildingen, som fortjener at blive omtalt er the Universe Championships. The Universe Championships er bodybuilding-konkurrencer, som bliver afholdt og arrangeret af NABBA (National Amateur Body-Builder’s Association). NABBA er det forbund som arrangerer bodybuilding-konkurrencer og events for amatørudøvere til forskel fra IFBB, som er det officielle professionelle forbund. Der er forskellige klasser i the Universe Championships. Blandt andet er der klasser for juniorer, for mænd over 40 og for mænd over 50. Siden 1968 har der endda været særlige klasser for kvinder at stille op i. The Universe Championships blev afholdt for første gang i 1948, og dermed er det en konkurrence, som har mange flere år på bagen end den i den brede offentlighed mere kendte Mr. Olympia konkurrence. The Universe Championships har dog også haft mange meget prominente deltagere og vindere. Arnold Schwarzenegger var blandt andet vinder af konkurrencen, da den blev afholdt i 1967. Frank Zane, som har vundet Mr. Olympia hele tre gange og var et stort bodybuilding-ikon i 1970’erne, vandt the Universe Championship i 1970.