Vil man gerne forme sin krop, som man ønsker det, kan det være en god investering at købe bøger, der er skrevet af nogen, der har forstand på emnet. En god bog for den ambitiøse atlet er Beyond Bigger Leaner Stronger af Michael Matthews. Her kan man få alle de gode tips og tricks til at forme den krop, man har lyst til. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro, og hvis man følger hans vejledninger, er den veltrænede krop inden for rækkevidde.

Der findes også mange andre bøger på markedet, og har man svært ved at vælge, kan man hurtigt finde en top 10-liste over de mest solgte bøger. Har man store planer med sin træning, kan man også stille op i bodybuilder konkurrencer herhjemme. Der kan konkurreres i flere forskellige kategorier, og det er både for mænd og kvinder. Det kan godt kræve et par års træning at blive klar til at stille op i en konkurrence. Men det er helt bestemt en sjov, lærerig og spændende rejse, og det er en fantastisk følelse at komme på scenen.

Få også en god træningsmakker

Det er skønt med inspirerende læsning i en god bog om styrketræning, men der findes rent faktisk ikke noget bedre end at have en god træningsmakker. Især hvis man har nogle af de samme mål, for så kan man bakke hinanden op, og man kan følges ad til træning. Alting bliver lidt lettere, når man har en at sparre med, og det kan også være givende at måle sine fysiske styrker og fremgang med hinanden. Vi har heldigvis mange spændende fitnesscentre herhjemme, hvor man kan folde sig ud og få adgang til alle de vægte, man har brug for. I et fitnesscenter kan man også få både råd og vejledning til sin træning.